Není nic lepšího než si vychutnat lahodný švestkový koláč, který nejen potěší tvé chuťové pohárky, ale také dodá tvému tělu potřebné bílkoviny. Švestkový koláč s proteinem je ideální volbou pro ty, kteří chtějí sladké, aniž by museli dělat kompromisy v oblasti výživy. Ať už jsi sportovec, který hledá způsob, jak doplnit bílkoviny po tréninku, nebo někdo, kdo se prostě snaží jíst zdravěji, tento recept je pro tebe.
Co budeš potřebovat:
- 2 hrnky špaldové mouky
- 2 lžíce vanilkového proteinu
- kypřící přášek
- skořici
- 2 vejce
- 2 hrnky mléka
- 4 lžíce kokosového oleje (nebo jiného tuku)
- med
- švestky
Postup:
- Začni švestkami. Pokud používáš čerstvé švestky, opláchni je, rozpul a odstraň pecky. Mražené švestky nech odmrazit, aby z nich přebytečná voda neztékala do těsta.
- V míse smíchej celozrnnou nebo špaldovou mouku, proteinový prášek, prášek do pečiva a skořici.
- Postupně přidávej mokré ingredience a míchej, dokud nezískáš hladké těsto. Pokud by těsto bylo příliš husté, můžeš přidat více mléka.
- Těsto dej do formy na pečení a navrch naskládej švestky.
- Předehřej troubu na 180 °C
- Peč koláč zhruba 40 minut, nebo dokud povrch není zlatavý a špejle zapíchnutá do středu koláče nevyjde čistá.
Dobrou chuť, býfiťáci! :)