Dýňový cheesecake

Podzimní období s sebou přináší neodolatelné vůně dýní, skořice a dalších teplých koření, které tě příjemně zahřejí. Jedním z nejoblíbenějších dezertů této sezóny je bezesporu dýňový cheesecake. My jsme tento lahodný dezert ještě vylepšili přidáním vanilkového proteinu, abychom ti nabídli nejen sladký zážitek, ale i něco navíc pro tvé tělo.

Co budeš potřebovat?

Korpus:

  • 200 g drcených vloček
  • 40 g kokosového oleje
  • přezrály banán
  • 1 lžíce kakaa
  • dýňový sirup nebo dýňové koření

Náplň:

  • 1 lžíce vanilkového whey proteinu
  • 200 g dýňového pyré
  • 250 g tvarohu
  • 250 g mascarpone
  • 2 vejce
  • kůra z 1 citronu
  • dýňový sirup nebo javorový sirup

Postup: 

  1. Drcené vločky smíchej s banánem, kokosovým olejem, kakaem a dýňovým kořením nebo sirupem, a vypracuj těsto.
  2. Formu vylož pečicím papírem.
  3. Troubu předehřej na 170 °C.
  4. Těsto rovnoměrně rozprostři na dno formy.
  5. Pro přípravu náplně smíchej všechny ingredience do hladkého krému. 
  6. Krémem naplň připravený korpus.
  7. Peč, dokud náplň nebude uprostřed pevná.
  8. Po upečení můžeš cheesecake ozdobit sirupem dle tvé volby. Já jsem zvolila dýňový.

Doufám, že si tento recept zamiluješ a pochutnáš si na něm s přáteli či rodinou.

Dobrou chuť a užij si podzimní pohodu, býfiťáci! :)

 

dynovy cheesecake