Podzimní období s sebou přináší neodolatelné vůně dýní, skořice a dalších teplých koření, které tě příjemně zahřejí. Jedním z nejoblíbenějších dezertů této sezóny je bezesporu dýňový cheesecake. My jsme tento lahodný dezert ještě vylepšili přidáním vanilkového proteinu, abychom ti nabídli nejen sladký zážitek, ale i něco navíc pro tvé tělo.
Co budeš potřebovat?
Korpus:
- 200 g drcených vloček
- 40 g kokosového oleje
- přezrály banán
- 1 lžíce kakaa
- dýňový sirup nebo dýňové koření
Náplň:
- 1 lžíce vanilkového whey proteinu
- 200 g dýňového pyré
- 250 g tvarohu
- 250 g mascarpone
- 2 vejce
- kůra z 1 citronu
- dýňový sirup nebo javorový sirup
Postup:
- Drcené vločky smíchej s banánem, kokosovým olejem, kakaem a dýňovým kořením nebo sirupem, a vypracuj těsto.
- Formu vylož pečicím papírem.
- Troubu předehřej na 170 °C.
- Těsto rovnoměrně rozprostři na dno formy.
- Pro přípravu náplně smíchej všechny ingredience do hladkého krému.
- Krémem naplň připravený korpus.
- Peč, dokud náplň nebude uprostřed pevná.
- Po upečení můžeš cheesecake ozdobit sirupem dle tvé volby. Já jsem zvolila dýňový.
Doufám, že si tento recept zamiluješ a pochutnáš si na něm s přáteli či rodinou.
Dobrou chuť a užij si podzimní pohodu, býfiťáci! :)