Jablečné lívance s proteinem

Mini lívance jsou skvělou volbou pro zdravou a rychlou snídani nebo svačinu. Pokud hledáš něco lehkého, výživného a zároveň chutného, tenhle recept tě určitě nadchne. Spojení jablka, proteinu a ovesných vloček ti dodá dostatek vlákniny a bílkovin, které tě příjemně zasytí a dodají energii na celý den. Navíc je příprava naprosto jednoduchá a zvládneš ji během pár minut.

Co budeš potřebovat?

  • 1 nastrouhané jablko
  • 2 vejce
  • 50 g ovesných vloček (můžeš je rozemlít na jemnější konzistenci)
  • odměrka proteinu (ideálně vanilkový, ale můžeš použít jakýkoliv)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice (volitelně)
  • 100 ml mléka (rostlinné nebo klasické)
  • Kokosový olej na smažení

Postup: 

  1. Nastrouhej jablko a v misce ho smíchej s vejci, ovesnými vločkami, proteinem, práškem do pečiva a skořicí.
  2. Přidej mléko a pořádně promíchej, aby vzniklo hladké těsto. Pokud se ti zdá příliš husté, můžeš přidat trochu více mléka.
  3. Na pánvi rozehřej trochu kokosového oleje. Pomocí lžíce tvoř na pánvi malé lívance a smaž je z obou stran do zlatova, asi 1–2 minuty z každé strany.
  4. Hotové lívance podávej s čerstvým ovocem, jogurtem, ořechovým máslem nebo podle toho, co máš nejradši.

Pokud chceš přidat ještě víc vlákniny a živin, můžeš do těsta přimíchat chia semínka nebo mletá lněná semínka. Tahle rychlá a zdravá dobrota je skvělou volbou na snídani, svačinu nebo i lehčí večeři. Lívance jsou díky proteinu krásně syté, ale přitom lehké, takže se budeš cítit plný energie.

Doufám, že ti tento recept bude chutnat!

Dobrou chuť, býfiťáci! :)

Livance_jablecne